Handlekurv


Handlekurven er tom

Sum total

0,-

Inkl.mva - ekslusiv frakt

Fast frakt i Norge 69,- Fri frakt i Norge ved kjøp over 1300,-

Nå er det tid for å spire, og slik gjør du det:

 

 

 

Sov du vesle spire ung

ennu er det vinter

ennu sover bjørk og lyng

roser, hyasinter

ennu er det langt til vår

langt til rogn i blomstring står

sov du vesle spire ung

ennu er det vinter

 

 

 I dag har solen tittet frem flere ganger og lagt seg over snøen som tusen bittesmå diamanter på plenen utenfor.

Ettermiddagene  er lysere.

 Jada, vi vet det så godt. Det er ikke vår alt som glimrer.

Men det er iallefall lov til å begynne å tenke på og glede seg litt over tanken på det som skal komme.

 Fremdeles sover alt som skal bli sommergrønt under bakken, selv om det i drømme er begynt å gjøre seg klart til å folde seg ut når varmen kommer på ordentlig.

Da går det jo an å tyvstarte litt innendørs mens vi venter. Bare bittelitt.

 

 

 På BeeOrganic kommer vi ofte på våre gamle kunster i disse tider. Det er akkurat som de  har ligget i dvale de også. Akkurat som oss.

Vi kommer på det når vi ser det renner små bekker nedover hushjørnene og får så inderlig lyst til å se noe spire og gro.

Så nå har vi funnet frem Weck glassene, kaffefilterene og mungbønnene og satt dem til spiring i vinduet så vi kan nyte synet av både dem mens de springer ut  og ungene som bygger snøhuler i hagen.

 

 

 Krispy, potente små næringsrike bønner proppfulle av proteiner, mineraler og vitaminer. Masse magnesium, kalium, folat og vitamin B6, C E og K. Det er bare å lesse dem på både salater, knekkebrød og brødskiver eller bare mumse en håndfull når blodsukkeret er lavt. 

 

 

 Her hos oss pleier vi å gjøre det sånn:

        Dekk bunnen av et feks Weck, norgesglass, bots eller noe annet gøy du finner i skapet, med mungbønner

        Hell i vann så det dekker godt. Opp til tre/fire ganger så mye vann

  Sett på benken over natten ( Ooops! Av og til har vi det så travelt at vi glemmer det til godt utpå    dagen, det ser ikke ut til å gjøre noen forskjell)(En dag glemte vi glasset til dagen etter det igjen. Det funket like fint da også😊)

         Bruk fingrene som sil og skyll ut vannet.

    Dekk glasset med kaffefilter og fest det med strikk rundt.

       Legg det på siden så bønnene får spredt seg og flest mulig får lys på seg.

        La det ligge sånn til neste dag.

  Skyll med vann og sil av med fingrene hver dag.

Etter et par dager er det nok begynt å spire. Da kan du sette glasset i kjøleskapet og la det fortsette  å spire der. Fortsett å skyll av hver dag.

 

 

 Det er lurt å sette et nytt glass til spiring når det første er satt i skapet. Det er nemlig så godt at det blir fort spist opp.

Mungbønner er det enkleste å spire og når du først har fått taket på det, er det bare å prøve seg på alle slags bønner, linser og frø. Det er samme prinsipp som gjelder.

Lett som en plett når du først har skjønt det.

 God sp(i)ring! 

 

 

Tilbake