Fast frakt fra 90kr |
Fri frakt over 1300 |
Rask levering
Til kassen
Totalt: 0

Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-
Fast frakt fra 90kr | Fri frakt over 1300 | Rask levering

Det skal være lett å velge bedre!

OPPSKRIFTER

Lag spirer på kjøkkenbenken

I dag har solen tittet frem flere ganger og lagt seg over snøen som tusen bittesmå diamanter på plenen utenfor. Ettermiddagene er lysere. Jada, vi vet det så godt. Det er ikke vår alt som glimrer, men det er iallefall lov til å begynne å tenke på og glede seg litt over tanken på det som skal komme.

Fremdeles sover alt som skal bli sommergrønt under bakken, selv om det i drømme er begynt å gjøre seg klart til å folde seg ut når varmen kommer på ordentlig. Da går det jo an å tyvstarte litt innendørs mens vi venter, så finn frem spirekassen!

Spirer er proppfulle av næring! Bruk dem som topping på supper, salater eller som en ekstra næringsboost på brødskiven.  La spirene vokse ved hjelp av spirekasser på kjøkkenbenken. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kommer ofte på våre gamle kunster i disse vårtider. Det er akkurat som de har ligget i dvale de også. Akkurat som oss. Vi kommer på det når vi ser det renner små bekker nedover hushjørnene og får så inderlig lyst til å se noe spire og gro.

Så nå har vi funnet frem glass, kaffefilter og mungbønner og satt dem til spiring i vinduet så vi kan nyte synet av både dem mens de springer ut og ungene som bygger snøhuler i hagen.

Krispy, potente små næringsrike ønner proppfulle av proteiner, mineraler og vitaminer. Masse magnesium, kalium, folat og vitamin B6, C E og K. Det er bare å lesse dem på både salater, knekkebrød og brødskiver eller bare mumse en håndfull når blodsukkeret er lavt. Mungbønner er supre å bruke i spirekassen i keramikk.

Her hos oss pleier vi å gjøre det sånn (med mindre du har en spirekasse):

Dekk bunnen av et feks Weck, norgesglass, bots eller noe annet gøy du finner i skapet, med mungbønner

Hell i vann så det dekker godt. Opp til tre/fire ganger så mye vann

Sett på benken over natten ( Ooops! Av og til har vi det så travelt at vi glemmer det til godt utpå dagen, det ser ikke ut til å gjøre noen forskjell... En dag glemte vi glasset til dagen etter det igjen, men det gikk fint!).

Bruk fingrene som sil og skyll ut vannet.

Dekk glasset med kaffefilter og fest det med strikk rundt.

Legg det på siden så bønnene får spredt seg og flest mulig får lys på seg.

La det ligge sånn til neste dag.

Skyll med vann og sil av med fingrene hver dag.

Etter et par dager er det nok begynt å spire. Da kan du sette glasset i kjøleskapet og la det fortsette  å spire der. Fortsett å skyll av hver dag.

Det er lurt å sette et nytt glass til spiring når det første er satt i skapet. Det er nemlig så godt at det blir fort spist opp.

Mungbønner er det enkleste å spire og når du først har fått taket på det, er det bare å prøve seg på alle slags bønner, linser og frø. Det er samme prinsipp som gjelder.

Lett som en plett når du først har skjønt det.

 God sp(i)ring! 

Sov du vesle spire ung

ennu er det vinter

ennu sover bjørk og lyng

roser, hyasinter

ennu er det langt til vår

langt til rogn i blomstring står

sov du vesle spire ung

ennu er det vinter